Waarop letten bij zonnescreens?

De lente en zomer zijn in aantocht én dat betekent: binnenkort genieten van het zonnetje op uw terras. Dit is ook het ideale moment om na te denken over het comfort dat zonnescreens kunnen bieden. Oververhitting en hinderlijk fel licht afweren is geen overbodige luxe. Buitenzonwering screens zijn hier de perfecte oplossing voor.

Alexander Nuyts, oprichter van Ramen Nuyts, vertelt u graag waarop u moet letten bij het kiezen van zonnescreens voor uw woning.

Zonwering screens: de voordelen

Met een zonnescreen, die aan de buitenzijde van het glas zit, haalt u de beste oplossing in huis om oververhitting tegen te gaan. Het zonlicht wordt van het glas afgekaatst zodat u het “serre-effect” oftewel de oververhitting vermijdt. Bovendien blijft u steeds genieten van het licht dat binnenkomt. Wanneer de zonnescreen aan de binnenzijde van de ruimte zit, bijvoorbeeld gordijnen, kaatst u wel het licht af maar gaat u de de opwarming van de ruimte niet tegen.

Esthetisch

Zonwering screens zijn niet alleen praktisch, bij onze zonnescreens kiest u ook voor een mooi systeem. Zo heeft de Duitse fabrikant Roma ook extra aandacht voor de degelijke opspanning van het zonnescreen doek door de extra verzwaarde onderlat en zijn unieke opspanningstechnologie in de geleiders. Want niets is zo hinderlijk als een zonnescreen met vouwen. Bij de kast zal u ook geen bevestigingsvijzen zien en is de zijkap voorzien in de juiste kleur, dit in tegenstelling tot vele anderen. Wist u dat onze Zip Screen zonnewering de kleinste kast heeft in gesloten opstelling?

screen vierkant

Functionaliteit

Een zonnescreen is de meest praktische oplossing want het bedekt het hele raam. Bij andere zonwering oplossingen kan de zon er nog onderdoor schijnen en creëert het toch nog oververhitting in de kamer. Bij rolluiken is de kamer volledig verduisterd en moet u overdag het licht aandoen. Dit probleem heeft u niet met zonwering screens want er komt nog een zaligheid van getemperd licht binnen, wat aangenaam is bij het tv kijken.

ritsende screen

Oerdegelijk

Er zijn verschillende type zonnescreens op de markt, wij bieden de ritsende ‘Zip’ zonnescreen aan van Roma. Onze kasten zijn geëxtrudeerd, dit wil zeggen dat ze veel dikker zijn in wanddikte dan de gerolvormde versie van de andere fabrikanten. Onze zonwering screens zijn getest tot windsnelheden van 120km/h. De zonnescreen doeken worden niet bevestigd met een pees maar met een klips: dit zorgt voor een effen doek, en geen lijnvorming zoals u veel ziet bij zonnescreen doeken.

zonnescreens glasvezeldoek

Zonnescreen doeken

Aan kleuren geen gebrek. Sommige mensen kiezen voor een donkere kleur van zonnescreen doek omdat de doorkijk beter is dan bij een lichte kleur. Wanneer de zon op een lichtkleurig doek staat, krijgt u weerkaatsing wat voor een verblinding op het doek zorgt en de doorkijk moeilijker maakt. De kleur van het doek heeft wel een impact op het resultaat, want donkere kleuren absorberen meer de warmte van de zon. Echter is de impact van de kleurkeuze niet groot op de temperatuur van de specifiek binnenruimte omdat uw isolatieglas de temperatuurverschillen perfect opvangt. Er zijn ook klanten die zweren bij een optimale zonwering, zij kiezen dan voor een lichter doek dat de beste zonwering biedt. Uiteraard is de kleurkeuze van het doek ook esthetisch bepaald, u zal zien dat de uitgebreide kleurkeuze zeker een winnaar heeft voor u!

Zonnescreens zijn een meerwaarde

Het fijne aan geautomatiseerde zonnescreens is dat u het kunt gebruiken wanneer het nodig is om de ruimte koel te houden, maar tegelijkertijd hoeft u het niet te gebruiken wanneer u graag wat extra zonnewarmte binnenlaat. Denk maar aan de koude zonnige winterdagen waarop u graag binnen geniet van het zonnetje. Dit in tegenstelling tot zonwerende beglazing, want bij deze beglazing kunt u niet genieten van gratis opwarming op koude dagen. De belangrijkste voordelen van zonwering screens:

  • Uw E-pijl verbetert;
  • Geen verblinding/oververhitting meer en een aangename ruimte;
  • Minder nood aan airco.

screens roma

Wist u dat:

  • Er ook volledige verduisterende doeken zijn? Heel wat mensen kiezen voor volledig verduisterende zonnescreen doeken omdat ze dan van het voordeel genieten van een verduisterende rolluik maar met een kleinere kast.
  • Wij naast zonnescreens ook een ruim aanbod aan andere zonweringen aanbieden? Zoals verandazonweringen en knikarmschermen. Al deze oplossingen plaatsen wij in de provincie Antwerpen. Graag tonen wij u alle zonwering oplossingen in onze showroom te Kontich.

Bent u op zoek naar zonnescreens in de omgeving van Antwerpen? Contacteer Ramen Nuyts voor meer informatie.