PVC of aluminium ramen kiezen?

Vaak krijgen we de vraag van klanten of zij het best kiezen voor PVC of aluminium ramen. Zowel PVC als aluminium ramen zijn ondertussen populairder dan houten ramen. De reden? PVC en aluminium vragen minder onderhoud dan hout en zijn slijtvast. We zetten voor u de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

kruisverdeling steellook ramen

Maak de afweging tussen PVC of aluminium ramen

Kiezen voor PVC of aluminium ramen is niet altijd even eenvoudig. Daarom geven we u graag meer advies over elk kenmerk van deze PVC en aluminium ramen. Het is van belang om rekening te houden met een 5 factoren wanneer u de keuze maakt tussen PVC of aluminium ramen, zoals:

  • robuustheid;
  • uitzicht;
  • kleur;
  • isolatie;
  • en prijs.

1. Robuustheid

Bij het kiezen tussen PVC of aluminium ramen is robuustheid een belangrijke factor. Hier is er tussen PVC en aluminium echter geen verschil. Enkel worden gordijngevels en speciale architectonische modellen altijd uitgevoerd in aluminium.

Een goed geplaatst PVC of aluminium raam van de moderne generatie is even stabiel en inbraakwerend. Ook zijn het hang-en sluitwerk perfect te vergelijken met elkaar.

2. Uitzicht

Op het vlak van uitzicht is er een groter verschil tussen een PVC of aluminium raam. Aluminum ramen zijn vlakker en hebben een strakkere uitstraling dan PVC ramen. Ook de binnenafwerking van de ramen is van groot belang bij uw keuze. Op architecturaal vlak kan dit een belangrijk argument te zijn wanneer u moet kiezen tussen PVC of aluminium ramen.

aluminium ramen steellook

Daarnaast hebben PVC ramen een modern uitzicht, maar het vleugelprofiel ligt iets dieper. Dit heeft een gelijkaardig uitzicht zoals een houten raam. Dit is dan ook de reden waarom PVC ramen de beste keuze zijn voor renovaties. Bij PVC ramen zijn er ook heel wat randprofielen mogelijk om een meer retrolook te geven aan uw buitenschrijnwerk.

 ramen met verdeling

3. Kleur

Kiezen tussen PVC of aluminium ramen, is ook kiezen tussen een waaier aan kleuren. Aluminum ramen worden gemoffeld, dit betekent dat de poedercoating smelt en een harde laag vormt. Deze laag kan ik eender welke RAL kleur voorzien worden. Dit beschermt het profiel tegen corrosie en zorgt tegelijkertijd voor een mooiere afwerking. Bovendien heeft u ook de mogelijkheid om strakke steellook ramen te plaatsen.

PVC buitenschrijnwerk is in de massa gekleurd, in het wit of crème, en kunnen eventueel gefolieerd worden. Hier is er een brede kleurenwaaier mogelijk.

steellook ramen

Welke ramen, PVC of aluminium, het grootste aanbod aan kleuren hebben? Aluminium ramen beschikken over meer kleuren dan PVC ramen. Let op: Nuyts Ramen voorziet nooit gelakte PVC ramen, daar wij niet geloven in de kleurvastheid en dus ook in de sterkte hiervan.

4. Isolatie

PVC buitenschrijnwerk scoort op het gebied van isolatie nog altijd iets beter dan de modern thermisch onderbroken aluminium profielen. Dit zowel thermisch als akoestisch.

ramen en deuren aluminium

5. Prijs

Bij het kiezen tussen PVC of aluminium ramen speelt de prijs ook een grote rol. PVC buitenschrijnwerk is prijsvriendelijker dan aluminum ramen. Hoeveel het prijsverschil bedraagt, is afhankelijk van de kleur die u wenst.

aluminium ramen met verdoken afwatering

Conclusie: PVC of aluminium ramen?

Kiezen tussen PVC of aluminium ramen is de afweging maken tussen de voordelen van elk materiaaltype. Hieronder vindt u de voordelen nog even in het kort:

  • PVC ramen: zeer goede isolatie, heel robuust en prijsvriendelijk
  • Aluminium ramen: zeer strak en ongelofelijk veel kleurmogelijkheden

Beschikt u over een beperkt budget en verwacht u een lange levensduur van uw ramen en deuren? Dan kiest u het best voor PVC ramen en deuren. Bent u op zoek naar een fijner en strakker profiel? Dan zijn aluminum ramen en deuren het overwegen waard.

Of u nu kiest voor PVC of aluminium ramen, u maakt nooit de verkeerde keuze. Zowel PVC als aluminium bieden de kwaliteit waar u op zoek naar bent.