Rolluiken

manuele of elektrische rolluiken

Traditionele rolluiken

Ervaar het comfort

Laat rolluiken plaatsen en verklein de kans op inbraken

Voorzetrolluiken

Inbraakveiligheid

Isoleer uw woning met voorzetrolluiken

Opbouwrolluiken

Inbouw-en opbouwrolluiken op maat

Verduister uw woning met opbouwrolluiken en inbouwrolluiken

Rolluiken

Traditionele rolluiken

 • Keuze tussen PVC lamellen of geïsoleerde aluminium lamellen
 • PVC lamel steeds met startlamel in aluminium (zeer stabiel)
 • Geautomatiseerd of manueel
 • Onderlat steeds in ral-kleur van de ramen

Traditionele rolluiken zijn de standaard rolluiken waar aan de buitenkant enkel nog de onderste lat te zien is. Aan de binnenzijde voorziet men meestal een rolluikkast uit hout. Dit type rolluik komt uiteraard niet meer voor bij nieuwbouwwoningen, bij renovatieprojecten vormen deze rolluiken wel de ideale oplossing.

Onze traditionele rolluiken zijn verkrijgbaar met PVC en aluminium lamellen. Indien u beschikt over een PVC rolblad, dan kiezen wij er toch steeds voor om te werken met een aluminium startprofiel.

Rolluiken

Voorzetrolluiken

 • Keuze tussen een geëxtrudeerde of gerolvormde kast.
 • Voorzetrolluiken in veel kleuren verkrijgbaar
 • Standaard optilbeveiliging & design onderlat
 • Steeds aluminium geïsoleerde lamellen

Voorzetrolluiken zijn multifunctioneel en geven u de nodige privacy. Voorzetrolluiken houden de koude buiten in de zomer en de warmte binnen tijdens de koude wintermaanden. Dankzij het grote aanbod aan kleuren vindt u steeds voorzetrolluiken die bij uw woning passen. Vraag ook naar de bijpassende vliegenramen.

Als enige op de markt biedt onze Duitse fabrikant ROMA-rolladen geëxtrudeerde kasten aan. De kasten worden dan getrokken door een mal, zoals een raamprofiel, en niet geplooid op een plooibank. De stijfheid van de kasten is hiermee uitzonderlijk, dit merkt u aan de grote wanddikte. Verder ziet u geen vijzen op de kasten en ontdekt u de mooie vormgeving van de voorzetrolluiken. Een standaard optilbeveiliging (motor) is een prachtige extra bij deze voorzetrolluiken.

Rolluiken

Opbouwrolluiken

 • Geïsoleerde kasten
 • Ideaal voor renovatie of nieuwbouw
 • Standaard optilbeveiliging (inbraak)
 • Aluminium geïsoleerde lamellen

Opbouwrolluiken zijn rolluiken die oprollen in een geïsoleerde kast uit kunststof, ze worden bovenop de ramen geplaatst. Dit type rolluik wordt vaker gekozen dan een traditionele rolluik. Heeft u boven het raam niet voldoende plaats om een inbouwrolluik te plaatsen, dan vormen opbouwrolluiken de meest geschikte oplossing. Bovendien zijn opbouwrolluiken de best isolerende en geluidsisolerende rolluiken waarvoor u kan kiezen.

Wij bieden ook PURO rolluiken aan, deze rolluiken rollen ook op in een geïsoleerde kast maar deze kunnen volledig achter de bezetting weggewerkt worden aan de binnenzijde. Deze rolluiken zijn de toekomst voor nieuwbouw. Laat ook bijpassende ingebouwde vliegenramen plaatsen.

Traditionele rolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken

Rolluiken bieden een mooie meerwaarde voor uw woning. Inbraakwerendheid is hier een belangrijke troef. Een gesloten rolluik ontmoedigt de dief, maar bij een geautomatiseerd voorzetrolluik vergrendelt het rolblad ook – dit dankzij de optilbeveiliging. Deze veiligheid bij de rolluiken biedt niet enkel een gevoel van veiligheid maar hierdoor wordt het rolluik ook echt een obstakel en vertraagt het de inbraak aanzienlijk.

Elektrische rolluiken

Onze rolluiken kunnen zowel lintbediend als geautomatiseerd voorzien worden. Elektrische rolluiken worden geautomatiseerd met een buismotor van Somfy. Met de automatisatie van Somfy kunnen wij zowel bekabelde als radiogestuurde motoren aanbieden. Steeds vaker kiezen klanten voor een radiogestuurde motor: Somfy IO. Het rolluik bedienen doet u dan eenvoudig met een Smoove wandzender of een meerkanaalshandzender Situo 5. Bovendien kunt u kiezen voor een bijkomende bediening via uw smartphone of tablet via connexoon of tahomabox van Somfy.

Isolatie is ook een reden om te opteren voor rolluiken. Zo bieden rolluiken ook een meerwaarde als zonwering. Wanneer uw rolluik het glas bedekt voorkomt u oververhitting van de kamer. Bijkomend kan u een Sunis Io zonsensor laten plaatsen, deze stuurt het rolluik automatisch in of uit. Wanneer langere tijd de zonsensor geen licht meer meet, zal deze automatisch het rolluik weer optrekken. De Alu rolluiklamellen met geïntegreerde isolatie zorgen dan weer voor een verbeterde thermische isolatie. Rolluiken bieden privacy en creëren ook een akoestisch comfort. Voor vele klanten is het voordeel qua geluid ook een belangrijk argument om rolluiken te laten plaatsen.

Voorzetrolluiken

Onze voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende kastuitvoeringen en in tal van RAL-kleuren. Bent u op zoek naar mooie voorzetrolluiken & voorzetrolluiken die robuust en degelijk zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken met rolluiken van Duitse topkwaliteit, namelijk Roma rolluiken.

Bent u ondertussen al overtuigd van het nut van rolluiken, breng zeker eens een bezoek aan onze showroom te Kontich, vlakbij Edegem en Hove. Wij plaatsen rolluiken in de provincie Antwerpen.